top of page
דפנה כלפון

מסכימים או לא מסכימים למסכים

שאלה שחוזרת על עצמה במפגשים רבים עם הורים היא: "מה את חושבת על מסכים?" השאלה לגיטימית, אבל אני תמיד עונה: "זה לא משנה מה אני חושבת, משנה מה אתם חושבים על מסכים".

העולם חוקר ללא הרף את השפעות המסכים, אך במחקר ניתן למצוא דעות לכאן ולכאן (ראו מטה) כדאי לנו ההורים לקרוא מחקרים ולהעשיר את עצמנו, אך מכאן לא תבוא הישועה. כאשר אנחנו ההורים, נמצאים בשאלה לגבי התנהלות מסוימת בבייתנו, עלינו להתבונן פנימה ולהבין: מה עורר אצלנו את השאלה? מה במצב הקיים חורק לנו? איך המצב הקיים משפיע עלינו, על ילדנו, על קשרי המשפחה? לאן אנו שואפים להגיע? ולא פחות חשוב – על מה אנחנו מוכנים לוותר? על שאלות אלה, לא ניתן לענות ברגע. צריך קצת "לחפור" בהן כדי להבין את המניעים האמיתיים שלנו לשינוי.

נושא הצפייה במסכים מעורר לא פעם את הורי המשפחה לשאול שאלות אלו. המסכים מעוררים מתח בין, מצד אחד, רצון הילדים לבידור, שקט נינוח שנוצר סביב השימוש במסך ומנגד, הסתגרות בני המשפחה, כל אחד עם התוכנית שלו, פגיעה בשיח המשפחתי, עצבנות שעולה לא פעם אחרי הצפייה.

אני מזמינה אתכם לחקור יחד, ולהגיע להבנה, כיצד עליכם להתנהל כמשפחה, סביב נושא המסכים.


ארגון הבריאות העולמי הוציא המלצה ב 2019 אשר מחזקת את ההמלצה של ארגון רופאי הילדים האמריקאי מ 2016. הארגון ממליץ לא לחשוף ילדים בגילאי 2-5 ליותר משעה ביום של זמן מסך וכמה שפחות יותר טוב. ההמלצה היא לא כי המסכים עצמם הם מזיקים לילדים אלא יותר כיוון שזמן מסך בא במקום זמן שינה ופעילות גופנית החיונית להתפתחות המנטאלית והפיזית בגילאים האלו. המלצת ארגון הבריאות העולמי


מחקר מינואר 2019 באוניברסיטת אוקספורד, שבדק יותר מ 350,000 ילדים, מצא כי זמן מסך אינו גורם שום נזק אצל ילדים ואין לו כמעט שום השפעה על הבריאות הפסיכולוגית שלהם, הוא אינו גורם להם להיות מדוכאים, או בעלי נטיות התאבדות, מרוכזים בעצמם או מבודדים חברתית, בניגוד מוחלט להצהרות של התקשורת או למחקרים שנעשו על מספרים קטנים יותר של ילדים. https://www.nature.com/articles/s41562-018-0506-1.epdf



רוצים לשמוע עוד?

השאירו פרטים ואצור קשר בהקדם.

או חייגו: 058-5222929

180 views0 comments

Comments


bottom of page